Čuki in Glasbena šola Emil Adamič

Uspešno sodelovanje traja že poldrugo leto

Ko je lansko leto spomladi Jože Potrebuješ, vodja legendarne skupine Čuki, predlagal, da bi tudi otroci iz Glasbene šole Emil Adamič sodelovali pri njihovih projektih, si nismo mislili, da bo skupna energija obrodila toliko sadov v tako kratkem času. Vse se je začelo precej nedolžno, ko smo v glasbeni šoli izbrali nekaj otrok za studijsko snemanje pesmi. Pesem o piščančkih in kokoših? Seveda! Nastala je popularna Ko, ko, ko, ki je na Youtube-u že presegla 3 milijone ogledov. Učenci Glasbene šole Emil Adamič so v studiu suvereno posneli svoj del in dodali še nekaj dodatkov za ozadje.

Že naslednje leto je sledil nov ciklus novih pesmi. Tako so letos poleti posneli še več pesmi: Kam se želvica je skrila, Zvonček in Maček Reksi. Vse pesmi bodo zabavale otroke pred televizijskimi ekrani, saj so že stalnica v popularni oddaji Ribič Pepe.

In kako poteka snemanje v profesionalnem studiu? Sodelujoči pravijo, da ni nič groznega in da je prav zabavno. Postaviš se v zvočno izolirano sobo pred mikrofon, na glavo si povezneš slušalke in ko zaslišiš glasbo, pač odpoješ pesem po svojih najboljših močeh. Seveda stvar vseeno ni tako enostavno in zahteva veliko vaje in koncentracije. Nekaj utrinkov s snemanja si lahko pogledate spodaj, pesmi pa so na voljo na Youtube.

 

Jože Ribič Pepe in otroci Large

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Otroci v studiu Large