Valentinov koncert učencev Glasbene šole Emil Adamič

Če so nas lansko leto učenci Glasbene šole Emil Adamič enote Šmarje – Sap presenetili s pustnim koncertom, so letos za spremembo koncert obarvali bolj zaljubljeno. Kar z Valentinom so ga naslovili in nas skozi glasbo zapeljali čez zgodovino Sv. Valentina in praznovanja tega znanega praznika.

Pred petdesetimi leti je Niko Kuret v knjigi Praznično leto Slovencev še opisoval, da je praznovanje valentinovega razširjeno bolj po zahodnoevropskih državah in v ZDA, danes pa bi gotovo že pisal drugače, morda tudi z začudenimi očmi, kako hitro in silovito se je prijelo pri nas. Čeprav mu »konkurenco« še vedno dela Gregorjevo, le-to na svojo novo pomlad še čaka.

Svoj prihod pomladi so učenci naznanili s pestro izbiro različnih tematsko obarvanih pesmi in ustrezno časovno umestitvijo. Tako smo lahko spremljali slovenske ljudske pesmi na klavirju, največje hite rock glasbe na bobnih in dobro staro klasiko na pihalih, kitari, harmoniki… Seveda s posameznimi izjemami, ki so prav posrečeno zaokrožile ljubezensko obarvan koncert.

Aplavz, s katerim so gledalci nagradili mlade glasbenike, je bil glasen in sporočilo je bilo jasno: še kakšen koncert bo treba prav v kratkem odigrati, da bo pomlad še bolj zanimiva in pestra.

Učenci enote Šmarje Sap