Šmarski učenci na nastopih

 

V januarju sta se v enoti Šmarje – Sap Glasbene šole Emil Adamič  zvrstila kar dva koncerta. Prvi koncert že tradicionalno povezuje različne glasbene šole in ustanove. Tako so v soorganizaciji z OŠ Šmarje – Sap v goste povabili še učence iz Konzervatorija za glasbo in balet Ljubljana ter učence iz Ateljeja Tartini. Skupaj so oblikovali koncert na zavidljivo visoki ravni. Tovrstno povezovanje krepi zavest, da je glasba odličen način srečanja in druženja, kar so po koncertu potrdili tudi zadovoljni in veseli obrazi tako nastopajočih kot obiskovalcev.

Že nekaj tednov kasneje so se na Polletnem nastopu predstavili še vsi učenci enote Šmarje – Sap. Žal težko rečemo vsi, saj je bolezen dodobra zdesetkala nastopajoče. Vseeno je koncert minil v zelo prijetnem vzdušju. Zagotovo tudi zaradi zanimivih podrobnosti o že skoraj pozabljenih slovenskih običajih okrog novega leta, kot sta preja in koline, ki so bile vpete v koncert. Poleg solističnih nastopov, so se predstavili tudi posamezni komorni sestavi, med katerimi je Kvartet klarinetov postal že stalnica.

Kdor je zamudil omenjena koncerta je lahko brez skrbi, saj bodo kmalu že novi nastopi in nove priložnosti polepšati večer z glasbo.

Janez Dolinar