Konec in začetek

V glasbeni šoli se lahko poleg igranja glasbila naučimo še mnogo drugih sposobnosti, ki nam pridejo se kako prav v življenju. Lahko bi jih naštevali kar nekaj časa: vztrajnost, delavnost, organizacija časa, spoštovanje, ročne spretnosti, … in nenazadnje tudi sprejemanje drugačnosti. V našem primeru drugačnosti inštrumentov. Vsak s svojim zvokom, svojim načinom igranja in predvsem s svojim glasbenikom.

V juniju smo imeli v Glasbeni soli Emil Adamič zaključne nastope, učenci enote Šmarje - Sap so se predstavili v šolski avli in pokazali delo v preteklem letu. Skozi izvedene skladbe so nas popeljali od narodnih pesmi, otroških pesmi, vse do umetnih in novodobnih popularnih skladb, ki jih lahko vsakodnevno poslušamo, med izvajanimi skladbami je bila celo avtorska skladba učenca. Po celoletni vadbi je bilo nastopajočim učencem v zadovoljstvo pokazati svoje veselje do glasbe in odločenost, da je z začetim delom vredno nadaljevati.

In tako se s septembrom poučevanje v Glasbeni šoli Emil Adamič, enota Šmarje - Sap nadaljuje. Poleg okrepljenih oddelkov pihal, tolkal, klavirja, kitare in glasbene pripravnice, bo letos s poučevanjem pričel tudi oddelek harmonike. Da bodo harmonikarji še popestrili glasbeno dogajanje ne dvomimo, če ne prej jih bomo lahko slišali ob prvem nastopu v novem šolskem letu.