Jan Podmiljšak

Jan Podmiljšak je svojo glasbeno pot začel pri prof. Mateju Klemenu v Glasbeni šoli Domžale. Po uspešno zaključenem šolanju pri prof. Juriju Jenku na Srednji glasbeni in baletni šoli v Ljubljani, je nadaljeval študij klarineta na Akademiji za Glasbo v Ljubljani. V šolskem letu 2011/2012 je pri rednem profesorju Andreju Zupanu uspešno zaključil študij klarineta ter si s tem pridobil naziv profesorja klarineta in naziv akademski glasbenik klarinetist. Po opravljeni diplomi se je vpisal  še na biotehniško fakulteto, kjer zaključuje študij agronomije.

V času svojega šolanja se je uspešno udeleževal regijskih (2001 srebrno priznanje, 2004 zlato priznanje), državnih (2004 srebrna plaketa) in mednarodnih tekmovanj (2007, Povoletto, posebna nagrada, 5. mesto). Svoje znanje je izpopolnjeval na strokovnih usposabljanjih pri svetovni priznanih klarinetistih in sicer pri Mateju Bekavcu, Sylvie Hue, Robertu Rieslingu in Jožetu Kotarju. 

Je aktivni član Mengeške godbe, več let pa se je glasbeno udejstvoval tudi pri narodnozabavnem ansamblu Ognjeni muzikanti.