Jernej Korbar Large

Z igranjem klarineta je pričel v glasbeni šoli Trebnje, pod mentorstvom Boštjana Dimnika. V času glasbenega izobraževanja je na regijskem in državnem Tekmovanju mladih glasbenikov osvojil zlato in srebrno priznanje. Vzporedno z obiskovanjem gimnazije na Srednji šoli Josipa Jurčiča Ivančna Gorica, je obiskoval pouk saksofona pri prof. Davidu Kocijanu, po končani maturi pa se je vpisal na študij prava na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani.

Leta 2015 je maturiral na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana in uspešno opravil sprejemne izpite na Akademiji za glasbo Univerze v Ljubljani. Klarinet študira v razredu profesorja Andreja Zupana.

Kot klarinetist sodeluje s številnimi pihalnimi orkestri in komornimi sestavi. Je član občinskega pihalnega orkestra Trebnje, kjer deluje kot pomočnik dirigenta. Je tudi član simfoničnega orkestra Simfonika Vrhnika in narodnozabavnega ansambla Peklenski muzikantje. Svoje znanje izpopolnjuje na seminarjih pri priznanih domačih in tujih klarinetistih (Jože Kotar, Lino Urdan, Tadej Kenig, Radovan Cavallin, Nikola Srdić, Paolo Beltramini, Miheal Paar, Davor Reba).