tinadebevec

Sopranistka Tina Debevec je svoje pevsko popotovanje pričela v osnovni šoli. S trinajstimi leti se je kot takrat najmlajša članica pridružila Mešanemu mladinskemu zboru Veter. Leto 2004 se je Tina odločila za študij solopetja pri prof. Nadici Panič Grozdanovi. Leta 2006 je Tina na tekmovanju mladih glasbenikov Primorske v kategoriji solopetje osvojila zlato priznanje, na tekmovanju mladih glasbenikov republike Slovenije leta 2008 pa srebrno priznanje. Leta 2013 je tekmovanju mladih glasbenikov Slovenije v svoji kategoriji osvojila 3.mesto in bronasto priznanje. Želja po izpopolnitvi glasu je sopranistko Tino Debevec privedla do nadaljevanje šolanja na Akademiji za glasbo v Ljubljani, kjer pod mentorstvom mag.art. Barbare Jernejčič Fürst študira solopetje. Izpopolnjevala se je na seminarjih pri prof. Heleni Lazarski in prof. Maarten Koningberger. Pred kratkim je uspešno debitirala v operni predstavi La Cecchina, kjer se je na odru Linhartove dvorane Cankarjevega doma predstavila v vlogi Sandrine.
Tina kot solistka pogosto nastopa na raznoterih koncertih in prireditvah. Redno nastopa v duetu z harmonikašem Izidorjem Kokovnikom, s katerim se predstavljata z klasičnim programom. Tako sta lansko leto skupaj nastopila v okviru cikla Glasba na vodi Glasbene mladine Ljubljanske. Kot solistka redno sodeluje z različnimi zbori in orkestri, kot naprimer Pihalni orkester Šentrupert, orkester Gš Vrhnika.
Čeprav klasična glasba ostaja njena prva ljubezen, se Tina z veseljem posveča tudi zabavnim glasbenim zvrstem. Jeseni 2008 je postala pevka ansambla Saša Avsenika, s katerim je posnela ploščo z naslovom Na sončni strani Alp. Od avgusta 2010 je članica Hišnega ansambla Avsenik, s katerim še vedno aktivno nastopa.