Dana Verč

Dana Verč je svojo glasbeno pot začela pri sedmih letih na Glasbeni šoli Sežana pri prof. Mariji Maretić-Hiršter. Pod njenim vodstvom je prejela zlate plakete na državnem tekmovanju TEMSIG, pa tudi druga priznanja in nagrade mednarodnih tekmovanjih na Hrvaškem in v Italiji. S komorno igro se je seznanila že v mladih letih, ko so bili zasnovani številni priložnostni dueti ali trii za razne prireditve. Prav tako je članica Kraške pihalne godbe Sežana že od svojega 13. leta, v letu 2014 pa se je pridružila mladinskemu orkestru Nova filharmonija, s katerim je v letošnjem letu igrala tudi kot solistka s skladbo Fantasie brillante sur Carmen skladatelja Françoisa Bornea.

Svoje znanje je zatem nadgrajevala na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana, kjer je v štirih letih pri prof. Mateju Grahku prejela nekaj priznanj na Emoni in TEMSIGU ter tudi uspešno zaključila šolanje v letu 2014. Med šolanjem je sodelovala v projektih šolskega simfoničnega in pihalnega orkestra, izven šole pa sodelovala v komorni zasedbi, s katero je prejela na tekmovanju Svirel bronasto, srebrno in zlato priznanje, pa tudi posebne druge nagrade. 

Jeseni 2014 se je vpisala na Akademijo za glasbo v Ljubljani, kjer nadaljuje svoje šolanje pri istemu profesorju, Mateju Grahku. Pod njegovim mentorstvom se je v letu 2016 prav tako udeležila državnega Tekmovanja mladih glasbenikov-Temsig, kjer je prejela drugo zlato nagrado in posebno nagrado za najbolje izvajano skladbo slovenskega skladatelja.

Redno se udeležuje seminarjev pri mednarodno priznanih profesorjih, kot so Dejan Gavrič, Julien Beaudiment, Aleš Kacjan, Christian Cheret, Pierre-Yves Artaud in drugi.